Bij Breda CrossFit kun je voor diverse trainingsprogramma's terecht;

 

CrossFit

Bij CrossFit staat functioneel bewegen (bewegingen in het dagelijkse leven) centraal. Dit alles om klussen en taken in het dagelijks leven makkelijker te kunnen volbrengen. Zoals duwen, (op)trekken, werpen, stoten, tillen, springen, fietsen, rennen en klimmen.  Tijdens de trainingen bij Breda CrossFit komen atletiek, gymnastiek en gewichtheffen in één trainingsvorm samen.

 

HYROX

HYROX is een wereldwijd fitnessconcept die is ontworpen voor alle fitnessniveaus. Het combineert hardlopen met functionele fitnessoefeningen. Deelnemers concurreren in acht verschillende oefeningen, zoals roeien, burpees, en meer. 

 

Gymnastics

Een onderdeel van CrossFit is Gymnastics. Naast onze reguliere CrossFit lessen, bieden we ook een aparte Gymnatics les om nog gerichter aan de slag te gaan met het leren en verbeteren van techniek van de verschillende Gymnastics onderdelen. Voorbeelden van Gymnastics zijn pull-ups, toes-to-bar, handstandwalk, handstand push-ups, touwklimmen, push-ups, dips etc. Gymnastics is goed voor krachtontwikkeling, maar verbetert ook de coördinatie, balans, behendigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit van het lichaam.

 

Fitness

Breda CrossFit biedt naast groepslessen ook een ruime open gym, perfect voor individuele trainingen, skill practice of revalidatie na blessures. Leden met een abonnement kunnen gratis gebruikmaken van deze faciliteiten, terwijl er ook een apart Fitness Only abonnement is voor wie specifiek wil trainen voor Olympisch Gewichtheffen of tijdelijk niet kan deelnemen aan CrossFit vanwege blessures.

 

Personal training

Iedereen is uniek en iedereen heeft zo zijn of haar eigen doelen. Daarom bieden wij een persoonlijke aanpak met onze Personal Training. Met Personal Training ontvang je een plan op maat dat helemaal aansluit bij jouw doelen en wensen. Samen met de trainer ga je aan de slag om jouw doelen en levensstijl te behalen. Personal Training zorgt voor sneller en effectiever resultaat en is voor veel mensen een goede stok achter de deur om het sporten vol te houden. 

 

Pre- en postnatale fitness

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam en dat vraagt dus ook om een aangepaste training. Powermama Breda biedt deze aangepaste Crossfit Training. De trainingen zijn uitdagend, maar wel veilig om te doen tijdens de zwangerschap. Het programma is samengesteld door PowerMama en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

 

CrossFit Kids & Teens

Het CrossFit Kids & Teens programma is ontworpen om kinderen en jongeren meer te laten bewegen, zelfvertrouwen op te bouwen en samen te werken, met variaties uit turnen, gewichtheffen en conditiesporten zoals optrekken, touwklimmen en rennen. Deze lessen zijn aangepast aan de belevingswereld en motoriek van kinderen en tieners, waardoor ze sterker en fitter worden en levenslange neurologische voordelen ervaren.